dorpen

Massouri

Massouri ligt 9 km van Kalymnos stad Pothia , aan de westzijde van het eiland tegenover Telendos. Dit pittoreske dorpje met haar grote landhuizen, en vele gezellige restaurantjes en winkeltjes biedt een spectaculair aanzicht voor haar bezoekers.

Hier is het zeker de moeite waard om te gaan eten bij restaurant New Aegean dat ligt aan aan de zeekant bij de zeer vriendelijke Maria en Georgeos Pizania . Daarnaast ligt restaurant Avra. Dit zijn de betere restaurants van Kalymnos en liggen langs de weg zo’n beetje op de grens van Massouri en Myrties met een perfect uitzicht op Telendos tijdens de zonsondergang.

Op Massouri square is een Juwelier Michalis Kambouris die juwelen uit eigen atelier verkoopt, ook zeker de moeite van eens kijken waard.

Tegenover de juwelier is een van de weinige waterbronnen op het eiland. Hier tapt de lokale bevolking drinkwater omdat het gewone waterleidingnet ontzilt zeewater is. Dit ontzilte zeewater is prima voor wassen, eten koken en tandenpoetsen maar als drinkwater zit er een vreemde smaak aan.

Naast deze bron is terras Sunrise  met als vriendelijke eigenaar Nectarious waar je voor weinig geld even tussendoor onverwacht goed kan eten en hem niets teveel is om het je naar de zin te maken.  Even verderop is restaurant Kokkinides waar het eten ook goed en vers van kwaliteit is.

In het dorp kan je ook de kapel van “Panagia Kastelliou” of “Panagia Galatiani” aan de noord zijde van het dorp bezoeken. Deze is te bereiken via een steile stenen trap vanaf Massouri square. De kapel wordt op zaterdag gebruikt voor trouwdiensten en een Grieks gebruiks bij de kerkelijke inzegening is dan veel en vooral heel hard en langdurig dynamiet af te steken.

De stranden van Massouri zijn best onderhouden en de meest populaire op Kalymnos met bedden en parasols tegen betaling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *