dorpen

Emporios

Het rustigste plaatsje Emporios is gelegen op 24 km noordwest van Kalymnos stad. Haar paar inwoners zijn gespecialiseerd in agricultuur, bijenhouders en het laatste paar jaar toerisme. De naam, als zowel de ontdekkingen in dichtbij gelegen plaatsen laten zien dat het werd gebruikt als handelscentrum voor antiquiteiten.

Hier  zijn diverse restaurants waaronder  Artistico, met een perfect Engels sprekende eigenaresse Irene en haar man Georgeos, waar op warme avonden soms live gemusiceerd wordt. Zeer zeker is een aanrader  Seafood restaurant KYANO  met een chef die goed op de hoogte is van zijn produkten Je kunt zwemmen bij de prachtige rondom hier gelegen stranden en het dorpje Skalia bezoeken. Dit is de plaats waar de oude burcht van Skaliodan Misken eens heeft gestaan, en het prachtige kasteel waarvan alleen een paar delen van de torens en de muren nog overeind staan.

Voordat je bij Emporios komt ligt het plaatsje Arginontas, vanwaar sinds 2009 een weg dwars door de bergen loopt naar Vathis , de mandarijnenvallei aan de andere kant van het eiland. Tot die tijd moest men altijd langs de kust via de hoofdstad helemaal omrijden. Dit is best een leuke tour omdat je op een gegeven moment zowel de zee aan de ene kant als wel de andere kant van Kalymnos ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *