info

Bereikbaarheid

Kalymnos is niet meer alleen per boot bereikbaar maar heeft sinds Aug. 2006 een eigen vliegveld. Dit is alleen via Athene met een binnenlandse vlucht te bereiken en daardoor heeft het eiland nog haar eigen identiteit bewaard. Het eiland is op drie manieren te bereiken. De snelste manier is per chartervlucht naar Kos, vervolgens van het vliegveld per bus of met de taxi (c.a. 10 min rijden) naar de haven van Mastichari , waar de ferries naar Kalymnos liggen. Deze overtocht duurt 30 of 60 minuten, afhankelijk van de snelle Kalymnos STAR /  DOLPHIN  of langzame Olympus ZEUS  ( Vaarschema’s  ) . Let er op dat  in het hoogseizoen  de vaarfrequentie hoger is  en de snelle boot ’s avonds vanuit Mastichari naar Kalymnos altijd moet wachten op de laatste binnenlandse vlucht naar Kos. De andere manier is een lijnvlucht naar Athene en dan met de ferrie vanuit Athene (haven van Pireaus) naar Kalymnos ( ca. 8 uur) of een binnenlandse vlucht Athene – Kalymnos ( 2 x per week? ).  Pothia ( hoofdstad van Kalymnos) heeft vanuit haar haven ook diverse bootverbindingen met andere eilanden o.a Leros, Pserimos, Nissyros, Astipalaia, Rhodos en zelfs een dagtrip naar Bodrum Turkije is mogelijk.

Op het eiland zijn goede verbindingen met taxi’s en openbaar vervoer. Vervoer bij uitstek is een scooter of bromfiets want hiermee is het hele eiland makkelijk te verkennen (rijbewijs of bromfiets certificaat). Een auto huren is ook mogelijk. Per mountainbike is het voor sportieve mensen ook te doen. Kalymnos is het eiland waar men de Griekse gastvrijheid nog echt kan proeven. Hier voel je je vrij en ontspannen. De bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Hier geen massa toerisme. Je kunt heerlijk in de zon relaxen op een van de vele kleine strandjes, berg beklimmen, een sponzen fabriekje bezoeken, grotten bekijken of een klooster in de bergen. Misschien zit je liever aan de haven of maak je een bergwandeling. Neem ’s avonds een bootreisje en geniet van een zonsondergang op Telendos Hochlaka beach zoals je nog nooit hebt ervaren.

 

Zonsondergang Telendos

Ook op de dag is Telendos een pré. Op dit eiland is totaal geen verkeer maar te voet goed te doen. Dit kleine eilandje ligt 600m tegenover Kalymnos aan de westkust, je bereikt dit met een van de talrijke bootjes vanaf Myrties die je in 10 minuten voor € 3,00 per enkele reis overzetten. Loopafstanden stellen niets voor want de langste loopafstand is ca. 1000 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *