info

Landschap

De rotsachtige bergen van het eiland zijn over het algemeen kaal en onvruchtbaar met daartussen twee vruchtbare groene valleien. Hiervan is de vallei van Vathys de bekendste, erg mooi en waar mandarijnen groeien en andere citrusbomen.

De rotsachtige bergen werden vroeger redelijk vervloekt maar door de bergklim sport heeft het eiland het hele jaar profijt van toerisme. Het eiland heeft c.a 700 klimroutes uitgezet waardoor het op de tweede plek op de wereldranglijst  voor steilewand klimmen staat. Er is ook jaarlijks een klimmers festival.

Overal in de vrije natuur groeit o.a. oregano en thijm waarvoor er overal veel bijenkorven op de berghellingen staan. De bijzondere Kalymnos-thym honing is dan ook overal te koop.

Stranden Kalymnos

Voornamelijk aan de westkust van het eiland, waaronder Mirties en Masouri zijn de meest populaire stranden te vinden. De zeewater temperaturen variëren van 23 graden in Mei tot 25 graden eind Augustus/September. Wil je het echt rust, vaar dan over naar Telendos waar kleine en rustige strandjes zijn en zelfs een naaktstrandje (Paradise beach) is.

Enkele kleinere zandstranden zijn gelegen in Kantouni en het daarnaast gelegen Linaria die beide bereikbaar zijn vanaf het dorpsplein van Elies, door borden aangegeven. Richting Emporios kom je bij Arginonta een strandje tegen, even daarna aan de linkerkant  is  een steile daling naar beneden Pirate Beach;  ingericht in complete piraten outfit en reggeamuziek.

 

Pirate Beach

Als laatste plaatsje kom je dan na verder rijden in Emporios met een zandstrand en diverse restaurants waaronder Artistico en Kyano Seafood .

Een bij de inwoners zelf populair strand is in Vlychadia in het zuiden van Kalymnos dat te bereiken is via Vothini .

 

Vlychadia Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *