info

Pothia, de hoofdstad

De huidige hoofdstad van het eiland, Kalymnos stad of Pothia, ligt in het noorden van het eiland met wel 12000 inwoners. Het was gebouwd in 1850 nadat de oude hoofdstad Chorio was verlaten. Opgravingen wijzen erop dat Kalymnos bewoond is geweest sinds eeuwen. De stad is gebouwd op een heuvel. Op de top van de heuvel staat het beroemde kasteel van Cryssohera (The Castle of Our Lady with the Golden Hands) en de kerk met dezelfde naam die de omgeving domineert.

Stadhuis Pothia

Prachtige gebouwen zijn het Stadhuis, de bibliotheek en het prachtige gebouw van Katerina Vouvali die woonde in het archeologisch museum. De plaats is verfraaid met opvallende standbeelden van Irini and Michalis Kokkinos, de “Zeemeermin” is er een van. In de binnenstad zijn opvallende kerken, zoals de “Christ the Saviour” en de “Christ of Jerusalem”. Er zijn natuurlijk de traditionele werkplaatsen waar het sponzen maken te bewonderen is. Vanuit Kalymnos, kan je de Cave of The Seven Virgins or Nymphs, de Kefalas Cave, de ruines van de eeuwenoude stad in het noordwesten en de prachtige nabij gelegen stranden bezoeken. Vergeet zeker niet Agios Savas een zeer mooi klooster dat hoog aan de westzijde een prachtig zicht bied over de vallei de haven en de stad. Direct onder het klooster is een Kalymnion House; een klein museum waar de oude levenswijze van de locale bevolking is te zien. Aan de haven ligt een gezellige drukke boulevard en tal van kleine straatjes, vele winkeltjes en restaurantjes waar de dagtoeristen vanuit Kos en Bodrum zich tegoed doen aan alles wat Kalymnos te bieden heeft.  Zeker de moeite waard is vlakbij het stadhuis  Ouzeri   Manias Fish Tavern , waar verse vis geserveerd wordt, ook veel locals komen en goed Engels gesproken wordt. 

 

                      Boulevard Pothia
                            Smal winkelstraatje met div, tavernes in het verlengde van de boulevard.

Een gezellig terras is Miami, aan het begin van de boulevard (waar de toeristenboten afmeren, ook weer met de lokale bevolking.

Van hieruit varen ook de veerboten naar zo goed als alle eilanden en het vasteland. De Kalymnos Star vaart in 30 min. en de Apollon Zeus in 60 min van Pothia naar Mastihari (Kos) en andersom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *